Щоб вихідні не виявились аж занадто тихими, ввечері таки надумали сходити з друзями “на півас”. Цього разу вирішили розвідати ситуацію в пивному барі “Кумпель”, який не так давно відкрили на площі Митній (там де було колись кафе “Кастелярі”).
Всередині, як завше, було багато відвідувачів, але нам пощастило – якраз перед нашим приходом звільнився затишний столик на шістьох в куточку зали на першому поверсі (там крім першого поверху є ще один зал в підвальному приміщенні).
Інтер’єр і атмосфера закладу мені сподобалась – великі пивні бочки, в яких вариться власне “кумпелівське” пиво, добротні дерев’яні столики, стилізовані “хуліганські” портрети на стінах і добра львівська батярська музика на фоні. Відчувається увага до деталей – від якісного паперу та друку меню, фірмового посуду з “кумпелівськими” написами, і до кнопки виклику офіціанта на кожному столику.
Шанувальникам пива заклад пропонує спробувати своє свіжозварене пиво трьох сортів: світле, темне та бурштинове – по 25 грн за літрову гальбу (15 грн за 0.5). До пива є довгезний перелік закусок, салатів, і м’ясних страв. Ми вирішили взяти “кумпельову рекомендацію для компанії” – гарячу м’ясну тарелю загальною масою десь 1,5-2 кг за 112 грн – на всіх. Набір складався з великого балика (запеченої свинної ноги), язика зі шпондером, та різних ковбасок – “до кольору, до вибору”.
Скажем так, м’ясна таця “Роберта Домса” мені смакує більше, але й “кумпелівський” варіант теж дуже смачний. Тільки от соусів малувато, як для такої кількості м’яса. Місцеве пиво (а ми спробували всі 3 смаки) також пішло на ура, хоча найприскіпливіший пивний гурман нашої компанії (страшний фанат “Львівського”, треба сказати) оцінив його як посереднє 🙂
В загальному, в мене залишилося приємне враження після відвідин закладу. Та й ціни там доволі помірні – ми нормально посиділи за менш як 50 грн з носа.
Тішить, що у Львові, з його багатою історією та традиціями, нарешті почали відкривати справжні атмосферні заклади – з цікавою ідеєю та грамотною реалізацією.
Одним словом, рекомендую спробувати “Кумпель” всім любителям “попивасити з друзями”! 🙂
п.с. Також дивіться відео про те як варять пиво в “Кумпелі”.
був в перший місяць роботи – пиво НЕ сподобалось – лише янтарне було більш-менш цікавим…
сподіваюсь що вони відточать технологію – і можна посмакувати справжнім смачним живим пивом
ну, я не претендую на звання великого знавця пива.
а варить його всього-навсього один студік – може і справді ше не все “відточив” 🙂