Останнім часом в мене багато часу іде на малювання, на мої блоги, на всякі креативні штуки, пов’язані з роботою і з домом. Все б прикольно, але з тим всім залишається мало часу на справи домашньо-банальні: кухня, прибирання, прання і тп – все, чим годиться займатись гарній господині.
Особливо буває скрутно з приготуванням їжі. Коли нема часу і особливого натхнення готувати, перебиваємось макаронами і канапками, умовно кажучи :). Це, звичайно, неприкольно, тому я вирішила виправити ситуацію, і запланувати на мій березень 2009 (як тільки закінчиться лютий 2009 і з ним щоденні малювалки thing-a-day 2009) акцію “дайош нову страву щодня!”
Таким чином я збираюся вбити двох зайців: по-перше, приділяти більше уваги “кухні”; по-друге, спробувати побільше нових рецептів, як звичних страв (скажімо, соромно зізнатись, але я ще жодного разу не варила борщу!!! :/), так і страв не типових для української кухні (в нас з чоловіком, наприклад, давня мрія спробувати саморобні суші зробити).
Для того, щоб акція відбулась без заминок, треба скласти попередній список ідей страв до приготування заздалегідь – і щоб продукти закупити, і інструментарій підготувати, і дозріти морально..
Тому рецепти та ідеї страв починаю збирати просто зараз.
Якщо в когось є в заначці рецепти фірмових домашніх страв – прохання ділитися! (це завжди надійніше ніж сухі рецепти з книжок, де все вимірюється в грамах і мілілітрах, а виходить все-одно несмачно :/)
п.с. До речі, мені дуже сподобалась ідея присвячувати кожен місяць певній конкретній фішці. Лютий – малюємо, березень – куховаримо, квітень – ще щось робимо.. Не буду забігати наперед, але було б прикольно, якби кожного місяця мене чекало щось нове! Допомагає сконцетруватися на цілі і виділити нарешті час тому, до чого ніколи “руки не доходили”
p.p.s. 2Coen: would be great to get receipt of some traditional dutch dish as well! But no googling this time, I want something tested by you personally!!
http://justbento.com/ – try it
ми теж суші періодично робимо – можу поділитися досвідом

ще періодично печемо печиво, іноді робимо marshmallow. недавно пробували робити tacos
Рецепт простий і смачний. Береш крумплі, натераєш на терці, як корейську моркву, і смажиш з того пляцки. Можна ше часничку додати.
Перепрошую за вульгарність, але якщо на місяць запланувати нову позицю в сексі на кожен день
2pom: дякую за сайт! ..правда я там розгубилась трохи. І щоб розпарсати рецепти треба зі словником читати :)))
2letrodectus: було б прикольно, якби ти про суші розповіла! зокрема і де продукти брала екзотичні – типу васабі?
2dyak: це типу дерунів, але грубше потертих?
у нас в Тернополі всі продукти для суші є в супермаркеті Родина – норі, спец рис, васабі (в таких маленьких пакетиках одноразових), соєвий соус і маринований імбирь. там же і червона риба – але та що в вакуумних упаковках погана, вона розлазиться.
ну і закручую.
тепер щодо приготування – варимо рис, даємо вистигнути.
змочуєю руки водою (і це треба робити постійно) щоб рис не прилипав і тонким слоєм накладаю на норі. я накладаю не на всю поверхню, тільки на 2/3 – якщо накласти рис на всю поверхню – суші получаються дуже великими, і їх не можливо навіть в рот покласти, не те що прожувати. далі з краю кладу плоский кусок риби і авокадо (або огірок). з іншими інгридієнтами ще не пробували
впринипі я дале не знавець, навчилася дивлячись як це робить знайомий. поки що на мої сушки ще ніхто не скаржився
2letrodectus: дякую за інструкцію виготовлення ролів!
..раз в звичайному супермаркеті все є, то і в нас, мабуть можна знайти. спробуємо в “МЕТРО” пошукати, ми там колись справжнього японського вугра копченого знайшли…
а як ні, то ніколи не зайве зїздити до файного міста Тернопіль

Не зовсім деруни, але шось подібне, їх треба тонким лаєром смажити, шоб файно просмажилось
а мені сподобалась ще в Кракові дуже смачна страва для справжнього чоловіка – “голонка в пиві”(голяшка – вона же рулька). Дуже дешево, смачно і, що основне, не вимагає багато уваги від господарки. Згрубша розкажу основні кроки – якщо зацікавить опишу детальніше.
Купуєм, миєм, варим, варим в пиві, припікаєм в духовці до кірочки – насолоджуємся смакотою :))
2Alex: мммм! чудна ідея! мені аж запахло тою рулькою..
дякую! додаю в список!
Суші то є єрунда! Здаю свій “фірмовий” рецепт
беремо кілька скибок хліба, вирізаємо мякуш і лишаємо тільки горбушку, бажано, щоб вона халишалася цілою.
Далі, ставимо сковорідку і наливаємо трохи олії, починаємо їх смажити, робити щось типу грінок але!!! Вибиваємо в середину скибок яйце (можна і 2 яйця) можна щоб було цілим, можна збити без різниці, як кому подобається. Якщо в холодильнику є куски шинки, колбаси, зелень одним словом все, що в гармонії з яйцем
дрібно ріжемо і видаємо його в середину.
Коли то все трошки підсмажеться, перевертаємо його і просмажуємо з другого боку, а за той час посипаємо ту всю байду твердим сиром. Як тільки сир трохи поплавиться, виставляємо на тарілку і їмо.
То якщо треба скоро і +\- смачно
п.с.
Що робити з мюкушем ще не придумав. Можна помнути і сходити на рибалку
2vedeney: який милий чоловічий рецепт!)
ну фсьо! записуємо на один з березневих сніданків!)
як і обіцяв рецепт “пивної голонки”
що треба
– сама голнка;
– 1 літр темного пива (тільки не портер – я використовую чернігівське “біла ніч” чи “багряне”);
– сіль, перець і часник по смаку.
приготування ненапряжне:
– 2 години відварюєм голонку в простій воді;
– потім зливаєм воду і заливаєм голонку пивом – якщо не вистарчає – то доливаєм води щоб покрило голонку;
– додаєм солі!! – десь 2 столові ложки на 3 літрову посудину;
– варим ще пів години на маленькому вогні а то пиво буде пінитись;
– тепер витягаєм голонку – шпигуєм її часником, перцем і сіллю, змазуєм олією і викладуєм на братванку змазану олією;
– ставим в нагріту духовку на максимальну температуру – і так десь 15-20хв – щоб чуть кірочка утворилась;
– подавати з соусом з хроном і гірчицею та обовязково під світле пивко
Я от страшенно люблю готувати, правда зараз дієтую, тому мало готую.
Але от зареєструвалась я на українському такому сайті http://cookorama.net/
Мені там дуже подобається, навіть постала туди свої рецепти:
Яблучно-моркв’яний пиріг – http://cookorama.net/blog/vupichka/308.html
Печінковий гуляш – http://cookorama.net/blog/drugi/307.html
Тому реєструйся, якщо хочеш і приєднуйся до нас. Проект досить новий, але там є цікавенькі рецептики.
Крім того, я ще страшенно люблю оцей сайт: http://www.say7.info/
Додала комент, а його нема (
визволила твій коментар зі спам фільтру
в тебе антимікробний фільтр?
Emergency plumbing rescue at your home – 8338561951
USA
Hello to every one, the contents existing at this web site are really amazing for people experience, well, keep up the good work fellows.
Hello! Claim your cash reward now by joining me on Telegram at @moneymake29_bot!
Читателям предоставляется возможность оценить представленные данные и сделать собственные выводы.
This is my first time go to see at here and i am truly impressed to read everthing at alone place.