Skip to content
Menu
МОЇ ЖОВТІ ОКУЛЯРИ
  • Про мої окуляри..
  • Екскурсія сайтом
  • Каталог файлів
МОЇ ЖОВТІ ОКУЛЯРИ

Щоб стати гарною господинькою…

Posted on 09.02.2009

Останнім часом в мене багато часу іде на малювання, на мої блоги, на всякі креативні штуки, пов’язані з роботою і з домом. Все б прикольно, але з тим всім залишається мало часу на справи домашньо-банальні: кухня, прибирання, прання і тп – все, чим годиться займатись гарній господині.

Особливо буває скрутно з приготуванням їжі. Коли нема часу і особливого натхнення готувати, перебиваємось макаронами і канапками, умовно кажучи :).  Це, звичайно, неприкольно, тому я вирішила виправити ситуацію, і запланувати на мій березень 2009 (як тільки закінчиться лютий 2009 і з ним щоденні малювалки thing-a-day 2009) акцію “дайош нову страву щодня!” :)
cook

Таким чином я збираюся вбити двох зайців: по-перше, приділяти більше уваги “кухні”; по-друге, спробувати побільше нових рецептів, як звичних страв (скажімо, соромно зізнатись, але я ще жодного разу не варила борщу!!! :/), так і страв не типових для української кухні (в нас з чоловіком, наприклад, давня мрія спробувати саморобні суші зробити).

Для того, щоб акція відбулась без заминок, треба скласти попередній список ідей страв до приготування заздалегідь – і щоб продукти закупити, і інструментарій підготувати, і дозріти морально..  :)

Тому рецепти та ідеї страв починаю збирати просто зараз.

Якщо в когось є в заначці рецепти фірмових домашніх страв – прохання ділитися! (це завжди надійніше ніж сухі рецепти з книжок, де все вимірюється в грамах і мілілітрах, а виходить все-одно несмачно :/)

п.с. До речі, мені дуже сподобалась ідея присвячувати кожен місяць певній конкретній фішці. Лютий – малюємо, березень – куховаримо, квітень – ще щось робимо.. Не буду забігати наперед, але було б прикольно, якби кожного місяця мене чекало щось нове! Допомагає сконцетруватися на цілі і виділити нарешті час тому, до чого ніколи “руки не доходили”  :)

p.p.s. 2Coen: would be great to get receipt of some traditional dutch dish as well! ;) But no googling this time, I want something tested by you personally!!

19 thoughts on “Щоб стати гарною господинькою…”

  1. pom :
    09.02.2009 о 20:17

    http://justbento.com/ – try it ;)

    Відповіcти
  2. letrodectus :
    09.02.2009 о 20:59

    ми теж суші періодично робимо – можу поділитися досвідом :)
    ще періодично печемо печиво, іноді робимо marshmallow. недавно пробували робити tacos :)

    Відповіcти
  3. Dyak :
    09.02.2009 о 21:50

    Рецепт простий і смачний. Береш крумплі, натераєш на терці, як корейську моркву, і смажиш з того пляцки. Можна ше часничку додати.

    Перепрошую за вульгарність, але якщо на місяць запланувати нову позицю в сексі на кожен день :)

    Відповіcти
  4. chrishoneybee :
    10.02.2009 о 10:14

    2pom: дякую за сайт! ..правда я там розгубилась трохи. І щоб розпарсати рецепти треба зі словником читати :)))

    2letrodectus: було б прикольно, якби ти про суші розповіла! зокрема і де продукти брала екзотичні – типу васабі?

    2dyak: це типу дерунів, але грубше потертих?

    Відповіcти
  5. letrodectus :
    10.02.2009 о 10:37

    у нас в Тернополі всі продукти для суші є в супермаркеті Родина – норі, спец рис, васабі (в таких маленьких пакетиках одноразових), соєвий соус і маринований імбирь. там же і червона риба – але та що в вакуумних упаковках погана, вона розлазиться.
    тепер щодо приготування – варимо рис, даємо вистигнути.
    змочуєю руки водою (і це треба робити постійно) щоб рис не прилипав і тонким слоєм накладаю на норі. я накладаю не на всю поверхню, тільки на 2/3 – якщо накласти рис на всю поверхню – суші получаються дуже великими, і їх не можливо навіть в рот покласти, не те що прожувати. далі з краю кладу плоский кусок риби і авокадо (або огірок). з іншими інгридієнтами ще не пробували :) ну і закручую.
    впринипі я дале не знавець, навчилася дивлячись як це робить знайомий. поки що на мої сушки ще ніхто не скаржився :)

    Відповіcти
  6. chrishoneybee :
    10.02.2009 о 11:10

    2letrodectus: дякую за інструкцію виготовлення ролів! :)
    ..раз в звичайному супермаркеті все є, то і в нас, мабуть можна знайти. спробуємо в “МЕТРО” пошукати, ми там колись справжнього японського вугра копченого знайшли…

    а як ні, то ніколи не зайве зїздити до файного міста Тернопіль :D :P

    Відповіcти
  7. Dyak :
    10.02.2009 о 13:21

    Не зовсім деруни, але шось подібне, їх треба тонким лаєром смажити, шоб файно просмажилось

    Відповіcти
  8. ALex :
    11.02.2009 о 13:41

    а мені сподобалась ще в Кракові дуже смачна страва для справжнього чоловіка – “голонка в пиві”(голяшка – вона же рулька). Дуже дешево, смачно і, що основне, не вимагає багато уваги від господарки. Згрубша розкажу основні кроки – якщо зацікавить опишу детальніше.
    Купуєм, миєм, варим, варим в пиві, припікаєм в духовці до кірочки – насолоджуємся смакотою :))

    Відповіcти
  9. chrishoneybee :
    11.02.2009 о 16:27

    2Alex: мммм! чудна ідея! мені аж запахло тою рулькою.. :) дякую! додаю в список!

    Відповіcти
  10. vedeney :
    12.02.2009 о 16:01

    Суші то є єрунда! Здаю свій “фірмовий” рецепт :)

    беремо кілька скибок хліба, вирізаємо мякуш і лишаємо тільки горбушку, бажано, щоб вона халишалася цілою.

    Далі, ставимо сковорідку і наливаємо трохи олії, починаємо їх смажити, робити щось типу грінок але!!! Вибиваємо в середину скибок яйце (можна і 2 яйця) можна щоб було цілим, можна збити без різниці, як кому подобається. Якщо в холодильнику є куски шинки, колбаси, зелень одним словом все, що в гармонії з яйцем :) дрібно ріжемо і видаємо його в середину.
    Коли то все трошки підсмажеться, перевертаємо його і просмажуємо з другого боку, а за той час посипаємо ту всю байду твердим сиром. Як тільки сир трохи поплавиться, виставляємо на тарілку і їмо.
    То якщо треба скоро і +\- смачно :)

    п.с.
    Що робити з мюкушем ще не придумав. Можна помнути і сходити на рибалку :)

    Відповіcти
  11. chrishoneybee :
    12.02.2009 о 22:54

    2vedeney: який милий чоловічий рецепт!)
    ну фсьо! записуємо на один з березневих сніданків!)

    Відповіcти
  12. Сповіщення: Проект 365 - тиждень 7й « Про життя :)
  13. Сповіщення: Прощайте малювалки, привіт кухня :) « Про життя :)
  14. ALex :
    18.03.2009 о 11:11

    як і обіцяв рецепт “пивної голонки”

    що треба
    – сама голнка;
    – 1 літр темного пива (тільки не портер – я використовую чернігівське “біла ніч” чи “багряне”);
    – сіль, перець і часник по смаку.

    приготування ненапряжне:
    – 2 години відварюєм голонку в простій воді;
    – потім зливаєм воду і заливаєм голонку пивом – якщо не вистарчає – то доливаєм води щоб покрило голонку;
    – додаєм солі!! – десь 2 столові ложки на 3 літрову посудину;
    – варим ще пів години на маленькому вогні а то пиво буде пінитись;
    – тепер витягаєм голонку – шпигуєм її часником, перцем і сіллю, змазуєм олією і викладуєм на братванку змазану олією;
    – ставим в нагріту духовку на максимальну температуру – і так десь 15-20хв – щоб чуть кірочка утворилась;
    – подавати з соусом з хроном і гірчицею та обовязково під світле пивко :)

    Відповіcти
  15. Сповіщення: Прощай кухня, привіт небо! :) « Про життя :)
  16. mikroba :
    01.12.2009 о 13:51

    Я от страшенно люблю готувати, правда зараз дієтую, тому мало готую.
    Але от зареєструвалась я на українському такому сайті http://cookorama.net/
    Мені там дуже подобається, навіть постала туди свої рецепти:
    Яблучно-моркв’яний пиріг – http://cookorama.net/blog/vupichka/308.html
    Печінковий гуляш – http://cookorama.net/blog/drugi/307.html

    Тому реєструйся, якщо хочеш і приєднуйся до нас. Проект досить новий, але там є цікавенькі рецептики.

    Крім того, я ще страшенно люблю оцей сайт: http://www.say7.info/

    Відповіcти
  17. mikroba :
    01.12.2009 о 19:01

    Додала комент, а його нема (

    Відповіcти
  18. chrishoneybee :
    01.12.2009 о 19:03

    визволила твій коментар зі спам фільтру :)

    Відповіcти
  19. ALex :
    01.12.2009 о 19:25

    в тебе антимікробний фільтр? :D

    Відповіcти

Залишити коментар до Dyak Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

;) :| :roll: :o :evil: :cry: :X :P :D :/ :-o :-P :-I :-? :) :( 8-[ (what) (sun) (omg) (nomouth) (lol) (kiss) (gosh) (flower) (drunk) (dance) (angel) (:

Швидкі кнопки



Свіжі публікації

  • Мої 40 і святкова мандрівка у місце сили
  • Дитячий квест по ТЦ Victoria Gardens (Львів)
  • Сценарій домашнього вертепу
  • Вебінар про ідеї гейміфікації навчання
  • Happy 11 – пізнавальне свято для підлітків

Свіжі коментарі

  • chrishoneybee до Вертеп на столі “Куди поділася Різдвяна зірка?”
  • Лариса до Вертеп на столі “Куди поділася Різдвяна зірка?”
  • chrishoneybee до Вертеп на столі “Куди поділася Різдвяна зірка?”
  • chrishoneybee до Вертеп на столі “Куди поділася Різдвяна зірка?”
  • Юлія до Вертеп на столі “Куди поділася Різдвяна зірка?”
  • "Я і мій світ через об'єктив"
  • 101/1001
  • Spring Photo Sprints
  • TGF
  • Thing-a-Day
  • Дарую!
  • Дитячі свята
  • Закони виживання в інтернеті
  • Зимові свята
  • Зроблене власноруч
  • Клуб оптимістів
  • Мамині конспекти
  • Моя робота
  • Мрійники 2014-2017
  • Написати книжку…
  • Некатегоризовано
  • Огляди книжок
  • Осіння зомботерапія
  • Підглянуте щастя
  • Подорожі
  • Посміхайки
  • Проект 365
  • Сімейні фотоархіви
  • Чи ви колись помічали..

блог відео гарні спогади дитячі мрії для натхнення діти експерименти життєві уроки задоволення бути творцем зима книги кумедно куховаримо лижі майструємо малюємо наш дім наші друзі наші подорожі ноу хау онлайн світи осінь оце ідея! подарунки події посміхнуло! прикро про життя про мене рекомендую! робота розваги свято смак дня спостереження сім'я таке життя! традиції фетр фото філософське цікаво ціль поставлено! я - мама ілюстрації


© Христя Слободян, 2008-2025
"Жовті Окуляри", http://yellowglasses.com.ua

При копіювання матеріалів із цього блогу обов'язкове активне посилання на джерело yellowglasses.com.ua. Забороняється використовувати ці матеріали для комерційних цілей та публікації у друкованих виданнях без дозволу авторки.
©2025 МОЇ ЖОВТІ ОКУЛЯРИ | WordPress Theme by Superb WordPress Themes