Збиралась долучитись до блого-ювілейного конкурсу Юлі “Яєшня”. Але в мене останнім часом з дотримуванням дедлайнів туго, тому не встигла до зазначеної дати.
Тим не менше, ініціативу файної людини підтримати все-одно хочу! Так що +1, нехай позаконкурсна, запізніла *яєшня* в честь бомбезного блогу “Бути мною. Українська сім’я в Австралії“. Ура-ура-ура! 🙂
Я з яєць зварганила ..яєчний пунш! 🙂
Рецепт взяла перший-ліпший, який підказав гугль:
Інгредієнти (я все ділила на 2):
250 мл коньяку, 750 мл червоного сухого вина, 1 л міцного чаю, 1 лимон, 300 г цукрової пудри, 6 яєчних жовтків, гвоздика, кориця.
Приготування:
Покласти в чай гвоздику, корицю і цедру лимона, настояти 1.5-2години, процідити. Змішати з вином, коньяком і соком вичавленого лимона. Помішуючи, підігріти і поступово додавати збиті з цукром жовтки. Помішувати до рівномірної консистенції. Подавати теплим.
На смак вийшло непогане, може трохи міцнувате. ..ну і кольору дивного 🙂 Але може то так положено ..чесно кажучи я повний профан в яєчних пуншах 😳 😀
Осьо візуальна схема приготування:
Ще раз УРА Юлі і її блогу!!! 🙂
Схемка зачотна)))))))) 😛
п.с. а скільки градусів вийшов напій?
Христя, ну в тебе і сила волі! Я вже як щось пропустила то все..
Чудовий рецептик, обожнюю прянощі 🙄 ! І з привеликим задоволенням, нехай і невчасно, додаю його до конкурсу!!
Мені от цікаво, жовтки, вони додають пуншу смаку чи тільки густоти (структури)?
не знаю кіко градусів, але мені троха міцнуватий. може через те що будь-який алкоголь в підігрітому вигляді дає трохи в голову 🙂
а щодо яєць, то навіть не знаю для чого вони. Від них: а. колір помінявся на отакий мутно-рожевий 🙂 б. густіше стало. А от смаку – хз чи додало.. 🙂 ..ше не факт, що я все правильно зробила, тре десь то випробувати в виконанні професіоналів 🙂
“250 мл коньяку, 750 мл червоного сухого вина, 1 л міцного чаю,” – прочитав це і подумав що решта вже немає значення. 🙂
чоловік вечірній релакс останні декілька днів починав з питання: “а ще пунш є?” 😀
добре, що вже скінчився, бо точно б спився 🙂
Мені колір нагадав, картопляний сік під час натирання картоплі ))