Про вересневі успіхи відзвітувала, можна визначатися з планами на жовтень. З довгого списку своїх “хотілок” вибрала таке:
ЖОВТНЕВІ МІНУС ТРИ:
- Мінус Хлам
Позбуваюся зайвих речей. Під категорію “хлам” потрапляє все, що ніколи не використовується, не приносить радості чи естетичного задоволення, не символізує нічого важливого, даремно займає місце вдома, на компі, в голові, в шафі. Буду роздавати, продавати, викидати.
Сподіваюсь підписати за компанію маму 🙂 - Мінус Завали
Перекликається з попереднім пунктом. Тільки завали бувають як з хламу, так і загалом корисних речей, просто неправильно організованих. В будь-якому разі, щоб ефективно позбутися хламу треба розібрати завали, бо саме там багато непотребу і ховається.. - Мінус Висяки
Давно задумані, початі і досі не завершені справи. Ті, що “блін, давно збиралась зробити, а все руки не доходили“, починання-довгограї, які “не знаю з якого боку бороти“, а також проекти під прокляттям 90%. Висяки дуже демотивують, тож спробую добити деякі з них.
ТРІЙКА ПЛЮСІВ ЖОВТНЯ:
- Плюс Ремонт
Не в плані ремонт квартири, а різний дрібний ремонт. Треба бути безжальною з хламом, але, навпаки, уважною і турботливою до правильних і потрібних речей, які вийшли з ладу чи втратили товарний вигляд. Пришити нарешті той гудзик, склеїти книжку, замалювати тріщину на стіні. Щоб все було “по фен-шую” і не було відчуття, що все навколо косо-криво-абияк 🙂 - Плюс Нові Страви
Випробувати хоч двійко-трійко свіжих рецептів.. а то зовсім та кухня не в радість. Нові супи, соуси, страви з м’яса та овочів. Десь такі пріоритети. Ну, і щоб більш-менш здорова їжа, що годиться Ксені. Відразу, користуючись нагодою прошу ділитися вашими фірмовими рецептами, цікаві страви які вам добре вдаються, підходять як їжа нащодень і водночас не потребують супер навиків кулінара (голубці і фаршировану рибу не пропонувати) 🙂
Передчуваю, що з цим пунктом буде найменше прогресу (ну дуже вже та кухня мені не в радість), так що ваша допомога не зашкодить.. - Плюс Вода
Простенький такий пунктик, пити більше води. І Ксеню активніше поїти. Не знаю яка там норма, але був період коли я значно більше пила і почувалася набагато комфортніше. Треба пити.
В додаток до плану на жовтень, спробую все-ще дотримуватися вересневих “обітниць”, адже жодна з них не втратила актуальність 🙂
Мінус Інтернет, мінус фастфуд, мінус довжелезні списки. Плюс прогулянки, бодай якийсь режим дня і руханка для нас з Ксенькою 🙂
По-моєму, вийшов класний список маленьких покращень з великими позитивними наслідками…
А що ви робите у жовтні? Розкажіть 😉
Гарного всім дня!
мої діти не їдять голубці 🙂
маю хороший рецепт тефтель, як на мене просто і дууууже смачно. дати?
дати!!! засилай 🙂
о, мене неремонтовані речі кумарять всюди купками також. треба собі на листопад в тебе взяти 🙂
і воду!
ай, вода і мені актуальна – я за день з води можу випити хіба горнятко ранкової кави, і всьо. Нові страви і я пробую, на вихідні хочу щось придумати. як придумається – поділюся)))
ну шо, натхнення нам, дівчата 😉
Маю! класний супер-простий рецепт м”яса! 😉
Стосовно води мені допомагає поставити пляшку біля себе, але гарну, приємну 😀 щоб прямо на тебе дивилась! Біля ноутбука ставлю так помаленьку і випиваю – сама проситься 🙂
Мені теж так важко себе заставити куховарити) Але маю класний рецепт з цвітної капусти: береш головку цвітної капусти, відварюєш (щоб була мягка, десь 20 хвилин). Далі зливаєш воду, береш товкач або вилку, переминаєш її до однорідної консистенції, додаєш трохи муки (то вже на око, десь 3-4 ложки), яйце і все. Перемішуєш і на розігріту пательню смажеш по-трошки. На смак як деруни виходить. 😛
треба буде спробувати
О, треба спробувати! Дякую! 🙂
Ми їмо щоразу різні зупки, наприклад овочева з чечевицею (кажуть ніби супер-корисно), причому чечевиця тільки помаранчева з Метро добре смакує, ще кльова зупка гарбузова з чечевицею, там фішка в тому що гарбуз не вариться, а тушиться з морковю і цибулькою і селерою, а чечевиця окремо відварюється, а тоді все разом блендується (або ні) і подається з сухариками (хліб кубиками посипати травами італійськими, полити олією і під гриль). Дуже це кльово.
Ну а на вечерю можуть бути запечені котлетки з телятини (трошки обсмажую, значно краще смакують, а запікаю майже залитими водою, обов’язково морква цибулька лавровий лист, не дуже довго у відкритому посуді), або відварений язик тушений з цибулькою в сметані (це смакота ще та), або просто макарони з песто чи з тунцем (тунець підтушений з цибулькою), ну і овочі на пару зараз то актуально, бо є ще багато броколі, ще моркву і цвітну можна додати.
Салат з вареного буряка з домашньою олією – то маст хев, я буряк варений цілий час маю в холодильнику.
Налисники – то мега-хіт, навіть кіт їх обожнює 🙂 минулого року робили багато запіканок (рис і пшоно) з яблуком і гарбузом, майже щовечора.
Ого, дякую за такий довгенький коментар. Буду потрохи “освоювати” твої ідеї 🙂